Čas na prípravu kávy

Pod pojmom čas myslíme tým, že koľko času chcete stráviť pri príprave kávy , čistení a údržby kávovaru.

Príprava kávy – Ak hovoríme o príprave kávy myslíme tým naozaj kvalitnú kávu. Príprava kvalitnej šálky kávy zaberie určitý čas, teda ak hovoríme o pákovom kávovary. Pretože ak chceme mať čerstvú kávu tak tu je potrebné mletie kávových zŕn. Treba zomlieť najskôr kávu a vedieť zomlieť presné množstvo, ktoré budeme potrebovať, pretože prebytočná nevyužitá káva stráca svoju arómu a tým ubúda na kvalite. Ak si však nepotrpíte na kvalite tak potom Vám stačí kupovať už mletú kávu a tak bude príprava kávy v pákovom kávovary jednoduchšia. Ak si však chcete pripraviť dobré espresso, capuccino alebo latte je potrebné mať nejaké skúsenosti, alebo si nechať poradiť od baristu.

Barista looking at an espresso machine while making coffee

Čistenie kávovaru a jeho údržba – pokiaľ chcete aby Vám pákový kávovar vydržal čo najdlhšie tak je potrebné sa oňho pravidelne starať a čistiť ho po každom použití. Ak však nechcete stráviť veľa času pri príprave, čistení a údržbe kávovaru tak potom odporúčame kúpiť si automatický kávovar, kde stačí nasypať celé kávové zrná a kávovar ich sám zomelie aj pripraví kávu. Na prípravu kávy nepotrebujete žiadne skúsenosti iba stlačíte gombík a je to. Pre údržbu a čistenie majú automatické kávovary samočistiace programy, kde preženú čistú vodu cez trúbky a Vás kávovar bude opäť čistý. Taktiež dnešné automatické kávovary Vás už aj upozornia, že kedy je potrebné kávovar odvápniť. Takže ušetríte kopu času.

A barista pouring coffee from a coffee machine

 

 

Tento obsah bol zaradený v Nezaradené. Zálohujte si trvalý odkaz.